leveringen en afspraken zijn volgens RIVM richtlijnen

Meer weten? 0800 - 400 1010 Contact

Rugklachten

Voorkom opstaan met rugpijn 

Rugpijn na het slapen is een probleem dat helaas bij veel mensen voorkomt. Wordt u wakker met meer klachten dan u de avond daarvoor had? Dan kunnen een verkeerde slaaphouding, een verkeerd matras of oncomfortabel kussen de oorzaken van opstaan met rugpijn zijn. Het beste is dat uw wervelkolom in een neutrale, ontspannen houding is tijdens het slapen. Zo trekt u niet aan uw lichaam waardoor het goed kan ontspannen. Bij een onnatuurlijke houding kunnen de klachten zelfs toenemen.

Hoge rugpijn na het slapen?

Pijn vanaf de schouders tot de taille noemen we hoge rugpijn. Dit wordt vaak veroorzaakt door irritaties van spieren, gewrichten of de verbindingen tussen de ribben en wervelkolom. Dit kan bijvoorbeeld de trapeziusspier zijn. Deze hecht zich aan de borstwervels en loopt via de middenrug tot aan de nekwervels. Deze spier bevat vanwege de aanhechtingspunten veel triggerpoints. Wanneer deze door bijvoorbeeld stress of een verkeerde (slaap)houding teveel spanning krijgen, kunt u pijn in uw bovenrug krijgen. Om voor voldoende ontspanning te zorgen is het belangrijk dat uw nek in het verlengde van uw wervelkolom ligt tijdens het slapen.

Pijn in onderrug na het slapen?

Alle klachten in de rug onder de taille noemen we lage rugklachten. Veelvoorkomende oorzaken van lage rugpijn zijn spit, hernia, spierpijn of pijn aan de bekkengewrichten. Lage rugpijn na het slapen kan wijzen op onvoldoende ondersteuning van uw matras, waardoor u teveel spanning op de spieren heeft. Ook kan een verkeerde slaaphouding hier invloed op hebben. Een goed slaapsysteem dat afgestemd is op uw houding kan dit voor u oplossen.

Voorkom rugpijn bij slecht liggen

Een verkeerde slaaphouding kan rugklachten verergeren of zelfs veroorzaken. Maar wat is nu het beste bed om te slapen met rugpijn? Een passende bodem in combinatie met het matras en de topper zorgt voor de basis van een goede slaaphouding. Het juiste kussendekbed en bedlinnen maken het comfort af.  Onze specialisten helpen u graag een slaapsysteem op maat samen te stellen. Beter slapen begint bij het leren kennen van uw ideale slaaphouding. Met de Aldenhuijsen slaapscan kunnen we dit gedetailleerd in kaart brengen.

De werkwijze van Aldenhuijsen Slaapsystemen

Ons ervaren team gebruikt de kennis van al ruim 30 jaar slaapervaring en de wetenschap van de universiteit van Leuven, om voor U een slaapsysteem op maat te creëren.  Dit doen we door een uitgebreid inventarisatiegesprek, waarbij we uw wensen, behoeftes en eventuele klachten in beeld brengen. Daarnaast denken we ook alvast mee over de toekomst. Onze adviseurs zullen in goed overleg kijken of Aldenhuijsen Slaapsystemen een passende oplossing voor u heeft. Dit alles met als resultaat dat 98% van onze klanten minder klachten ervaart na gebruik van ons nieuwe slaapsysteem. Hier eindigt het voor ons echter niet, ook na levering blijven wij onze uiterste best doen voor uw optimale slaapbeleving.

Ontvang tips voor het slapen met rugpijn.

Een slaapsysteem dat afgestemd is op uw behoeften kan bijdragen aan het verminderen van rugpijn na het slapen. We geven u graag alvast een aantal korte, bondige en duidelijke tips voor het slapen wanneer u rugpijn heeft. We hopen dat u hier iets aan heeft, download de tips direct!

Vraag tips voor het slapen met rugpijn aan

Krijg direct tips

in uw mailbox

Oorzaken

die rugpijn kunnen veroorzaken

Sta ook fit op

en geniet van uw dag

Direct advies op maat?

Is uw huidige slaapsituatie aan verbetering toe? Onze vriendelijke medewerkers delen hun kennis over de perfecte slaapomgeving graag met u. Laat één van onze ervaren slaapspecialisten u direct adviseren. In alle rust, want we hebben de tijd. Een goed advies begint met het in kaart brengen van uw huidige slaapsituatie. Aangevuld met uw wensen komen wij tot een advies op maat. Voor nu en later.

Plan een vrijblijvende afspraak in

Bel: 0800 400 10 10

Het beste bed bestaat niet, het beste slaapsysteem voor u wel.
  • Al ruim 30 jaar de specialist in op maat gemaakte slaapsystemen
  • Eerst een goed gesprek, daarna de beste slaapoplossing voor u
  • Diverse slaapadviescentra en thuisadvies
  • 90 dagen slaapgarantie*
  • Gemakken voor nu en later, met het allermooiste design
  • Gratis terugname van uw oude bed

23 minuten geleden is de laatste afspraak met een adviseur ingepland.