leveringen en afspraken zijn volgens RIVM richtlijnen

Meer weten? 0800 - 400 1010 Contact

Nekklachten na het slapen

Beste matras voor nekklachten nodig? 

Opstaan met pijn in de nek overkomt iedereen weleens. Maar wanneer dit vaker voorkomt, heeft u misschien niet de juiste slaaphouding voor uw nek. Nekklachten ontstaan vanuit de gewrichten van de halswervelkolom, tussenwervelschijven, nekspieren en overige weefsels daaromheen. Een veelvoorkomende klacht is een stijve nek door het continu aanspannen van de nekspieren. Dit is vaak te wijten aan een verkeerd kussen. Want als uw kussen heerlijk ligt, wil dat nog niet zeggen dat dit het beste kussen voor u is. 

Ontvang 10 tips voor een betere nachtrust.

Aldenhuijsen helpt al meer dan 30 jaar bij slaapklachten. Ook voor u hebben we een slaapsysteem op maat dat u weer laat genieten van de nachtrust. Zo staat u fitter op en haalt u meer uit uw dag. Bij goed slapen komt veel kijken. Daarom geven we u graag deze 10 tips om beter te slapen. Download vandaag nog!

Vraag 10 tips voor een betere nachtrust aan

Krijg direct tips

in uw mailbox

Oorzaken

die uw nachtrust kunnen verstoren

Sta ook fit op

en geniet van uw dag

Beste kussen en matras voor nekklachten

Uw slaaphouding is pas echt optimaal wanneer uw nek goed ondersteund wordt. Zo heeft een zijslaper een stevig, hoog en dik kussen nodig om de ruimte tussen nek en matras op te vullen en de ruggengraat in een rechte positie te houden. Een buikslaper heeft voldoende aan een laag, dun kussen en een rugslaper heeft net iets meer volume nodig. Hoewel het juiste kussen vooral het verschil maakt bij nekklachten, draag het matras ook bij. 

Een goede slaaphouding voor uw nek bereiken

Een slechte slaaphouding kan pijn in de nek verergeren of zelfs veroorzaken. Maar wat is nu het beste bed om te slapen met nekklachten? Een passende bodem in combinatie met het matras en de topper zorgt voor de basis van een goede slaaphouding. Het juiste kussen, dekbed en bedlinnen maken het comfort af.  Onze specialisten helpen u graag een slaapsysteem op maat samen te stellen. Beter slapen begint bij het leren kennen van uw ideale slaaphouding. 

3 tips voor slapen met nekklachten

1. Probeer een andere slaaphouding
Slaapt u normaal op uw buik? Probeer dan eens op uw zij te slapen. Het draaien van het hoofd naar één kant veroorzaakt veel spanning.

2. Houding en beweging overdag
Probeer door de dag heen niet te veel in elkaar te zakken. Vooral wanneer u achter een smartphone, tablet of laptop zit is dit erg belangrijk.

3. Neem tijd om te ontspannen
Stress uit zich vaak in nekklachten. De overmatige spierspanning zorgt dat uw nek verkrampt. Neem dus genoeg tijd om te ontspannen.

Direct advies op maat?

Is uw huidige slaapsituatie aan verbetering toe? Onze vriendelijke medewerkers delen hun kennis over de perfecte slaapomgeving graag met u. Laat één van onze ervaren slaapspecialisten u direct adviseren. In alle rust, want we hebben de tijd. Een goed advies begint met het in kaart brengen van uw huidige slaapsituatie. Aangevuld met uw wensen komen wij tot een advies op maat. Voor nu en later.

Plan een vrijblijvende afspraak in

Bel: 0800 400 10 10

Het beste bed bestaat niet, het beste slaapsysteem voor u wel.

  • Al 30 jaar de specialist in slaapsystemen van Nederland
  • Professioneel, persoonlijk en uitgebreid (thuis)advies
  • Voor elk budget de beste oplossing
  • 90 dagen slaapgarantie
  • Terugname van uw oude bed