leveringen en afspraken zijn volgens RIVM richtlijnen

Meer weten? 0800 - 400 1010 Contact

Slapen met nekklachten

Aldenhuijsen > Veelvoorkomende klachten > Nekklachten

Nekklachten 

Ruim 2.000.0000 Nederlanders hebben last van nekklachten. Opstaan met pijn in de nek overkomt iedereen weleens. Maar wanneer dit vaker voorkomt, heeft u misschien niet de juiste slaaphouding voor uw nek. Nekklachten ontstaan vanuit de gewrichten van de halswervelkolom, tussenwervelschijven, nekspieren en overige weefsels daaromheen. Een veelvoorkomende klacht is een stijve nek door het continu aanspannen van de nekspieren. Dit is vaak te wijten aan een verkeerd kussen. Want als uw kussen heerlijk ligt, wil dat nog niet zeggen dat dit het beste kussen voor u is. 

Slapen met nekklachten

Wanneer u wakker wordt met nekklachten, dan wijst dit er vaak op dat u niet op het juiste matras ligt. In een enkel geval helpt het om het matras te keren. Ook de hardheid van een matras is van grote invloed op het voorkomen van nekklachten. Ook is het aannemelijk dat uw kussen niet de gewenste ondersteuning biedt. Uw slaaphouding is pas echt optimaal wanneer uw nek goed ondersteund wordt. Zo heeft een zijslaper een stevig, hoog en dik kussen nodig om de ruimte tussen nek en matras op te vullen en de ruggengraat in een rechte positie te houden. Een buikslaper heeft voldoende aan een laag, dun kussen en een rugslaper heeft net iets meer volume nodig. Hoewel het juiste kussen vooral het verschil maakt bij nekklachten, draag het matras ook bij. 

De expertise van Aldenhuijsen op gebied van nekklachten

Al ruim 30 jaar hebben wij al vele mensen met rugklachten mogen helpen naar pijnvrije nachten. Dit hebben we bereikt door met onze klanten in gesprek te gaan om zodoende alles over de slaapgewoontes te weten te komen. Vervolgens zijn wij in staat om het perfecte matras en kussen aan te meten, zodat de slaaphouding optimaal is. Alle componenten van het Slaapsysteem worden tot in perfectie op elkaar afgemeten. Van lattenbodem tot matras. En van kussen tot hulpmiddelen.

De werkwijze van Aldenhuijsen Slaapsystemen

Ons ervaren team gebruikt de kennis van al ruim 30 jaar slaapervaring en de wetenschap van de universiteit van Leuven, om voor u een slaapsysteem op maat te creëren. Dit doen we door een uitgebreid inventarisatiegesprek, waarbij we uw wensen, behoeftes en uw nekklachten in beeld brengen. Daarnaast denken we ook alvast mee over de toekomst. Onze adviseurs zullen in goed overleg kijken of Aldenhuijsen Slaapsystemen een passende oplossing voor u heeft. Dit alles met als resultaat dat 98% van onze klanten minder klachten ervaart na gebruik van ons nieuwe slaapsysteem. Hier eindigt het voor ons echter niet, ook na levering blijven wij onze uiterste best doen voor uw optimale slaapbeleving.

Ontvang 10 tips voor een betere nachtrust.

Aldenhuijsen helpt al meer dan 30 jaar bij slaapklachten. Ook voor u hebben we een slaapsysteem op maat dat u weer laat genieten van de nachtrust. Zo staat u fitter op en haalt u meer uit uw dag. Bij goed slapen komt veel kijken. Daarom geven we u graag deze 10 tips om beter te slapen. Download vandaag nog!

Vraag 10 tips voor een betere nachtrust aan

Krijg direct tips

in uw mailbox

Oorzaken

die uw nachtrust kunnen verstoren

Sta ook fit op

en geniet van uw dag

3 tips voor slapen met nekklachten

1. Probeer een andere slaaphouding
Slaapt u normaal op uw buik? Probeer dan eens op uw zij te slapen. Het draaien van het hoofd naar één kant veroorzaakt veel spanning.

2. Houding en beweging overdag
Probeer door de dag heen niet te veel in elkaar te zakken. Vooral wanneer u achter een smartphone, tablet of laptop zit is dit erg belangrijk.

3. Neem tijd om te ontspannen
Stress uit zich vaak in nekklachten. De overmatige spierspanning zorgt dat uw nek verkrampt. Neem dus genoeg tijd om te ontspannen.

Zien is geloven. Bekijk ons magazine.

In ons gratis magazine maakt u kennis met onze unieke werkwijze, de verschillende mogelijkheden en ontdekt u welke slaapoplossing het beste bij u past.

Download het gratis magazine

Maak kennis

Met onze producten

Gratis thuisbezorgd

of te downloaden

Al 6700 x

Verstuurd

Direct advies op maat?

Is uw huidige slaapsituatie aan verbetering toe? Onze vriendelijke medewerkers delen hun kennis over de perfecte slaapomgeving graag met u. Laat één van onze ervaren slaapspecialisten u direct adviseren. In alle rust, want we hebben de tijd. Een goed advies begint met het in kaart brengen van uw huidige slaapsituatie. Aangevuld met uw wensen komen wij tot een advies op maat. Voor nu en later.

Plan een vrijblijvende afspraak in

Bel: 0800 400 10 10

Het beste bed bestaat niet, het beste slaapsysteem voor u wel.

  • Al 30 jaar de specialist in slaapsystemen van Nederland
  • Professioneel, persoonlijk en uitgebreid (thuis)advies
  • Voor elk budget de beste oplossing
  • 90 dagen slaapgarantie
  • Terugname van uw oude bed

13 minuten geleden is de laatste afspraak met een adviseur ingepland.