leveringen en afspraken zijn volgens RIVM richtlijnen

Meer weten? 0800 - 400 1010 Contact

Senioren bedden

Een slaapsysteem die perfect bij u past!

Tijdens het ouder worden verandert er veel. Het kan zijn dat uw mobiliteit achteruit gaat en u niet meer eenvoudig in en uit bed kunt stappen of dat u andere problemen ervaart bij uw nachtrust. In deze levensfase is een seniorenbed de juiste keuze. Een seniorenbed van Aldenhuijsen slaapsystemen bevat verschillende functionaliteiten om uw nachtrust zo comfortabel mogelijk te maken. Afgestemd op uw persoonlijke situatie voor nu of later.

Een seniorenbed heeft dezelfde uitstraling als een normaal bed, maar biedt extra functionaliteiten. Zo kunt u kiezen voor een hoog laag bed, een elektrisch verstelbaar bed en een bed op wielen. Deze brengen we dan ook graag samen met u in kaart tijdens een eerste kennismaking. Aldenhuijsen slaapsystemen heeft meer dan 30 jaar ervaring en onze slaapspecialisten geven u graag persoonlijk advies, want iedereen ervaart de nachtrust anders. Heeft u bijvoorbeeld moeite met het in en uit bed stappen of wilt u graag het hoofd- en voeteneinde elektrisch kunnen verstellen. We brengen uw complete slaapsituatie in kaart, maar houden ook rekening met de toekomst. 

Veelgestelde vragen over een seniorenbed

Wat is een seniorenbed?

Een seniorenbed is een slaapsysteem waarbij u gebruik kunt maken van verschillende functionaliteiten. Deze worden tijdens een kennismaking afgestemd op uw wensen en behoeften. Met een seniorenbed kunt u eenvoudig in en uit bed stappen, het bed verstellen naar uw persoonlijke voorkeur en het bedlinnen verschonen. We hebben verschillende (elektrisch verstelbare) senioren ledikanten en boxsprings in de aanbieding. Met accessoires zoals een bedhek past u het slaapsysteem aan op uw persoonlijke voorkeuren en slaapsituatie.

Een seniorenbed kopen: waar moet u op letten?

Wanneer u zich gaat oriënteren voor een seniorenbed voor uzelf of voor een dierbare stelt u zichzelf waarschijnlijk de volgende vraag. Waar moet een seniorenbed aan voldoen? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Lees hier waar u op moet letten bij het kopen van een seniorenbed.

Wat is een hoog laag seniorenbed?

Met een hoog laag bed kunt u eenvoudig in en uit bed stappen. Uit een gewoon bed opstaan op een oudere leeftijd gaat vaak gepaard met lichamelijke klachten. Met een hoog laag seniorenbed creëert u de gewenste hoogte binnen enkele seconden. Tevens is het gemakkelijker om uw bedlinnen te verschonen met een hoog laag functie. U wordt niet meer gedwongen een slechte houding aan te nemen en u spaart uw rug. Stel de ideale hoogte in en u kunt weer comfortabel in en uit bed stappen. 

Wat is een seniorenbed met elektrisch verstelbare bodem?

Met een elektrisch verstelbaar seniorenbed kunt u eenvoudig het hoofdeinde en het voeteneinde verstellen. U stelt het seniorenbed met elektrisch verstelbare bodem af op uw persoonlijke slaappositie. Met één druk op de knop versteld u eenvoudig het rug- en beendeel van het elektrisch seniorenbed voor extra steun. Heeft u last van lichamelijke ongemakken, onrustige benen of een verslechterde doorbloeding dan kunt u het bed verstellen naar wens. Tevens ook als u rustig een boek wilt lezen in bed. 

Wat is een seniorenbed op wielen?

Een seniorenbed op wielen kunt u eenvoudig kunt verplaatsen. Naast een seniorenbed op wielen kunt u ook voor een deelbaar bed kiezen. Bij een deelbaar slaapsysteem bestaat het tweepersoonsbed uit twee eenpersoonsbedden die zijn verbonden door een klikverbinding. U schuift de bedden gemakkelijk uit elkaar in een V-vormige hoek. Hierdoor kunt u goed onder het bed schoonmaken of makkelijker het bedlinnen verschonen. Een seniorenbed op wielen neemt niets af van de kwaliteit van het bed maar verzorgt alleen een extra functionaliteit.  

Wordt een seniorenbed vergoed door de zorgverzekering?

Een seniorenbed kan onder bepaalde voorwaarde vergoed worden door de zorgverzekering. Bijvoorbeeld tijdens een revalidatie waarbij u verzorging nodig heeft of bij langdurig bedrust. Het hangt echter af van uw persoonlijke situatie of u in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding. 

Kom niet voor verrassingen te staan er neem tijdig contact op met uw zorgverzekeraar over de mogelijkheden. Op deze manier bent u er zeker van of u in aanmerking komt voor een vergoeding bij de aankoop van een seniorenbed. Zo kunt u met een gerust hart zorgeloos slapen.

Ontvang de gratis brochure seniorenbed.

De brochure bevat alle informatie over een seniorenbed en een greep uit onze collectie bedden.

Vraag de brochure aan

Alle informatie

over een seniorenbed

Maak kennis

met onze producten

Direct ontvangen

in uw mailbox

Een bed voor ouderen in verschillende afmetingen

Wij krijgen vaak de vraag: wat is de ideale hoogte van een seniorenbed? Daarop is geen eenduidig antwoord te formuleren. De instaphoogte van een bed voor ouderen is namelijk afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Over het algemeen is het zo dat hoge bedden senioren het meest aanspreken. We hebben verschillende (elektrisch verstelbare) senioren ledikanten en senioren boxsprings beschikbaar bij Aldenhuijsen slaapsystemen.

Qua lengte en breedte is er ook veel mogelijk: we hebben zowel 1-persoons als 2-persoons seniorenbedden in ons assortiment in verschillende lengte en breedtematen. Zoals een bed in 120 x 200, 90 x 200 of 140 x 200 centimeter. Naast verschillende afmetingen kunt u verschillende slimme opties toevoegen en kiezen uit meerdere kleuren. Stel uw eigen seniorenbed samen voor de perfecte nachtrust. Met accessoires zoals een bedhek of uitstaphulp past u het seniorenbed compleet aan op uw persoonlijke voorkeuren en slaapsituatie.

Een seniorenbed kopen?

Is uw huidige slaapsituatie aan verbetering toe? Onze vriendelijke medewerkers delen hun kennis over de perfecte slaapomgeving graag met u. Laat één van onze ervaren slaapspecialisten u direct adviseren voordat u een seniorenbed koopt. In alle rust, want we hebben de tijd. Een goed advies begint met het in kaart brengen van uw huidige slaapsituatie. Aangevuld met uw wensen komen wij tot een advies op maat. Voor nu en later.

Bel: 0800 400 10 10

Het beste bed bestaat niet, het beste slaapsysteem voor u wel
  • Al ruim 30 jaar de specialist in op maat gemaakte slaapsystemen
  • Eerst een goed gesprek, daarna de beste slaapoplossing voor u
  • Diverse slaapadviescentra en thuisadvies
  • 90 dagen slaapgarantie*
  • Gemakken voor nu en later, met het allermooiste design
  • Gratis terugname van uw oude bed