leveringen en afspraken zijn volgens RIVM richtlijnen

Meer weten? 0800 - 400 1010 Contact
oorzaken-nachtzweten-transipireren

Terug naar kennisbank

Mogelijke oorzaken van nachtzweten mét oplossingen!

Slaapklachten Tips

4 min leestijd

Het is normaal voor het menselijk lichaam dat u zweet. Maar het kan voorkomen dat u in bed enorm aan het transpireren bent en dat kan op den duur vervelend worden. Eén ding staat vast: de oorzaak van transpireren kan diverse oorzaken hebben en verschilt per persoon. Aldenhuijsen Slaapsystemen heeft enorm veel klanten gesproken over nachtzweten en daarom bundelen we de meest voorkomende oorzaken. En natuurlijk dragen we ook oplossingen aan.

Stress gedurende de dag

Uw stressniveau is een mogelijke oorzaak van nachtzweten. Wanneer u overdag veel prikkels ervaart, dan is de kans groot dat u deze prikkels vervolgens wanneer u in uw bed ligt verwerkt. Een goede manier om te ‘ontstressen’ is om een vast ritme te vormen richting uw slaapmoment. Zo kunt u na een bepaalde tijd uw telefoon uitschakelen en een activiteit (zoals een boek lezen) uitvoeren om rustig te worden. Vaak helpt het ook om de stress van u af te schrijven. Schrijf uw gedachten dus letterlijk van u af.

Warme slaapkamertemperatuur

Gedurende de jaargetijden wisselt de buitentemperatuur. Dit gaat u ongetwijfeld merken in uw slaapkamertemperatuur. Wanneer u het al snel te warm heeft, kunt u in de avond (wanneer de temperatuur het laagste is) uw slaapkamer goed ventileren zodat de temperatuur daalt. Ook de dikte van uw deken kan bepalend zijn voor uw warme gevoel.

Een te warm matras aangeschaft

Er zijn tientallen, zoniet honderden verschillende typen matrassen. En welk matras voor de één helemaal het einde is, is voor een ander een onmogelijk matras. In de praktijk blijken veel mensen een te warm matras te hebben aangeschaft. Wordt u ook weleens badend in het zweet wakker van de warmte? Dan is de kans heel erg groot dat u een te warm matras heeft aangeschaft. En dat is zonde, omdat dit helemaal niet nodig is.

De overgang

Ook door medische klachten kunt u ‘s nachts wakker liggen. Medische klachten zijn bijvoorbeeld rugklachten, pijn in de heup of benen, nekklachten, schouderklachten en nog veel meer. Ook slokdarmproblemen hieronder. De slaapspecialisten van Aldenhuijsen Slaapsystemen zijn geen wonderdokters, maar wij kunnen wel vaak de juiste slaapoplossing voor u aanmeten zodat u de nachten een stuk prettiger doorkomt.

Angst in bed

Wij merken dat veel van onze klanten met angsten in bed liggen. Deze angsten spelen zich in meestal in het hoofd af, maar zijn vaak ook fysiek van aard. Wat we daarmee bedoelen is dat veel van onze klanten vaak liggen te woelen en draaien in bed. Juist door deze onrust, worden ze nog onrustiger en zijn ze bang om uit bed te vallen. Maar ook wanneer uw partner mogelijk uit bed zou kunnen vallen, veroorzaakt dit logischerwijs onrust. Met bijvoorbeeld een valhek kunt u deze angst weghalen. Ook veilig in- en uitstappen d.m.v. verlichting zal de veiligheid in- en rondom het bed verhogen.

Hoe is uw slaapsituatie? Maak de gratis slaaptest.

Benieuwd naar uw huidige slaapsituatie? Vul de gratis slaaptest in en ontvang vrijblijvend persoonlijk slaapadvies van de slaapspecialisten van Aldenhuijsen Slaapsystemen.

Maak de gratis slaaptest

Ontvang vrijblijvend

Slaapadvies van onze adviseurs

Uw slaapsituatie

Direct in beeld

Persoonlijk

Advies op u afgestemd

Tip: Koop uw nieuwe bed op een andere manier

Aldenhuijsen Slaapsystemen laat al ruim 30 jaar zien dat de aanschaf van het juiste bed anders kan. Wij geloven namelijk in een goed gesprek, waarin we ruim de tijd voor u nemen. Juist omdat de aanschaf van het juiste bed zo ontzettend belangrijk is. In dit inventarisatiegesprek nemen wij ruim de tijd om met u in gesprek te gaan om uw wensen en behoeftes te achterhalen. Deze behoeftes kunnen van diverse aard zijn: praktisch, medisch en/of op gebied van van veiligheid. Wanneer de afspraak in één van onze slaapadviescentra’s plaatsvindt, maken we tevens een slaapscan van uw lichaam. Op deze manier kunnen wij uw lichaam op technisch vlak van top tot teen opmeten. Vervolgens zal een slaapadviseur het beste slaapsysteem voor u opbouwen. Dit betekent dat de slaapadviseur het volledige slaapsysteem op uw lichaam afstemt. Alle componenten zijn van invloed op elkaar. Van de boxspring tot het matras. Van de lattenbodem tot de diverse veiligheidsopties. Alles wordt specifiek op maat voor u afgestemd, zodat u krijgt (en betaalt) wat u daadwerkelijk nodig heeft en altijd in het allermooiste design!

Maak in 2 minuten alvast kennis met Aldenhuijsen Slaapsystemen

Vraag ons gratis magazine aan.

In ons gratis magazine maak je kennis met onze unieke werkwijze, de verschillende veiligheidsopties en een greep uit ons assortiment aan boxsprings en ledikanten.

Download het gratis magazine

Maak kennis

Met onze producten

Gratis thuisbezorgd

of te downloaden

Al 6700 x

Verstuurd

Globale indeling vrijblijvend gratis slaapadviesgesprek

Maak een vrijblijvende afspraak.

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom werken wij alleen op afspraak. U bent van harte welkom in ons slaapadviescentra in Uden en Rotterdam. Ook komen wij graag bij u aan huis om u te voorzien van een vrijblijvend advies en een kennismaking met Aldenhuijsen Slaapsystemen. Dit advies is volledig kosteloos en u steekt er altijd iets van op. Geen verplichtingen, geen verborgen kleine lettertjes.

Een afspraak inplannen

Onze adviseurs

nemen graag de tijd voor u.

Kosteloos

& vrijblijvend

Maak kennis

met alle opties

28 minuten geleden is de laatste afspraak met een adviseur ingepland.