leveringen en afspraken zijn volgens RIVM richtlijnen

Meer weten? 0800 - 400 1010 Contact
Anti allergie matras

Terug naar kennisbank

Het belang van een anti allergie matras

Slaapklachten Tips

2 min leestijd

Steeds meer mensen hebben last van een allergie. Wist u dat een allergie één van de meest voorkomende chronische ziekten is? Er zijn verschillende vormen van allergieën. Denk bijvoorbeeld aan allergie voor huisstofmijt, hooikoorts, allergie voor dieren of voor bepaalde voedingsmiddelen. Bij iedere allergie zijn er verschillende manieren om de klachten te verminderen. Met name voor huisstofmijt kunt u overwegen om een anti allergie matras aan te schaffen. Het kiezen van het juiste matras en bedlinnen zorgen dat u een goede nachtrust blijft houden, zelfs met een allergie.

Hypoallergeen matras

Er zijn vele verschillende soorten matrassen te verkrijgen. Met een allergie is het belangrijk een anti allergie matras te kiezen waarmee de kans op het krijgen van klachten in de nacht kleiner wordt. Mensen met een allergie investeren daarom in een hypoallergeen matras. Vanwege het materiaal van een hypoallergeen matras dringt minder stuifmeel, stof, bedwantsen en huisstofmijten het matras binnen. Naast dat het materiaal ervoor zorgt dat u veiliger is voor uw allergie, kan een hypoallergeen matras een schuimstructuur hebben die ademt en goed vocht afvoert.

Extra tips om mijten te voorkomen

  1. In plaats van uw bed direct weer op te maken nadat u bent opgestaan is het beter om uw bed open te slaan en uw bed te laten luchten. Wanneer het droog weer kunt u ook het beddengoed buiten laten luchten. Het is in ieder geval te adviseren om het slaapkamerraam zo veel mogelijk open te laten.
  2. Let bij het aanschaffen van een matras dat deze voldoende vocht doorlaat en deze niet te veel warmte vasthoud. We adviseren u graag over welk matras het beste bij u past en waardoor u minder last heeft van uw allergie.
  3. Een bedbodem die goed ventileert zorgt ook weer dat het matras beter kan ventileren.
  4. Kies het juiste kussen, dekbed en bedlinnen dragen bij aan het slaapcomfort. Heeft u een stofallergie? Dan kunt u beter niet kiezen voor dons of veren. Tegenwoordig is er veel keuze aan synthetische dekbedden en kussens waardoor u minder last kan hebben van uw stofallergie.
  5. Was uw bedlinnen en beddengoed het liefst op 60 graden.
  6. Probeer stof op de slaapkamer te vermijden door huisdieren uit de slaapkamer te houden, regelmatig te stofzuigen en door om te kleden in een andere kamer dan de slaapkamer.

    Advies nodig voor het juiste slaapsysteem voor u? Maak een afspraak en onze slaapadviseurs helpen u graag verder.

Maak een vrijblijvende afspraak.

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom werken wij alleen op afspraak. U bent van harte welkom in ons slaapadviescentra in Uden en Rotterdam. Ook komen wij graag bij u aan huis om u te voorzien van een vrijblijvend advies en een kennismaking met Aldenhuijsen Slaapsystemen. Dit advies is volledig kosteloos en u steekt er altijd iets van op. Geen verplichtingen, geen verborgen kleine lettertjes.

Een afspraak inplannen

Onze adviseurs

nemen graag de tijd voor u.

Kosteloos

& vrijblijvend

Maak kennis

met alle opties

29 minuten geleden is de laatste afspraak met een adviseur ingepland.