De expertise van Aldenhuijsen Slaapsystemen
Voor een algehele gezondheid en welzijn is een goede nachtrust heel belangrijk. Gemiddeld besteden we een derde van ons leven aan slapen, en de kwaliteit van die slaap kan aanzienlijk worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder uw voeding en dieet. In deze blog gaan we dieper in op het verband tussen wat we eten en hoe goed we slapen.
Ons dieet heeft een directe invloed op onder andere onze slaapgewoonten. De verschillende voedingsstoffen uit voedsel fungeren als brandstof voor het lichaam en hebben een impact op uw energieniveau, hormonale balans en zelfs uw stemming. Het is daarom ook niet gek dat een evenwichtig dieet niet alleen gunstig is voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor een goede nachtrust.
Er zijn verschillende soorten voedsel die u beter niet meer kunt eten voordat u gaat slapen. Denk aan zwaar of vet voedsel, want hierdoor moet uw lichaam ’s avonds harder werken om alles te verteren. Dit zorgt ervoor dat u minder goed in slaap valt. Hetzelfde geldt voor pittig eten, dit kan een negatief effect hebben op uw maag. Ook zoet eten zoals koekjes en snoep kunt u beter laten staan in de avond, van al deze suiker krijgt u juist een energieboost.
Voor de opbouw en reparatie van weefsels in ons lichaam, heeft u voldoende eiwitten nodig. Maar wist u dat eiwitten ook bijdragen aan een goede nachtrust? Voedingsmiddelen die rijk zijn aan het aminozuur tryptofaan, zoals kalkoen, kip en noten, kunnen de productie van serotonine in uw lichaam bevorderen. Serotonine helpt bij het reguleren van de slaap. Door eiwitrijk voedsel te eten tijdens de avondmaaltijd, kan dit dus helpen bij een betere nachtrust.
Dat vitaminen belangrijk zijn voor het lichaam is natuurlijk algemeen bekend. Maar vitaminen en mineralen spelen ook een rol in een gezond slaappatroon. Magnesium staat bijvoorbeeld bekend om zijn ontspannende eigenschappen, wat u kunt vinden in noten, zaden en bladgroenten. Vitamine D helpt bij het reguleren van uw biologische klok en vitamine B6 helpt bij de omzetting van tryptofaan in melatonine, dit hormoon maakt u slaperig als het donker wordt.
Om ervoor te zorgen dat u zo goed mogelijk van uw welverdiende nachtrust kunt genieten, delen we graag een paar tips om u op weg te helpen:
Door bewuste keuzes te maken en te zorgen voor een gebalanceerd dieet, kunt u dus eenvoudiger zorgen voor een rustige en herstellende nachtrust. Natuurlijk is dit voor ieder persoon anders. Experimenteer dus gerust om te kijken wat voor u het beste werkt.
Veel kennis en ervaring op gebied van het menselijk lichaam en slapen
Geen luchtkastelen, maar duidelijkheid. Een oplossing waarmee u daadwerkelijk geholpen bent. Nu én later
Door onze persoonlijke manier van werken altijd het beste advies voor u
Benieuwd hoe u het beste op weg kan worden geholpen door onze slaapadviseurs?