leveringen en afspraken zijn volgens RIVM richtlijnen

Meer weten? 0800 - 400 1010 Contact
Beter slapen met hooikoorts

Terug naar kennisbank

Beter slapen met hooikoorts? 5 Tips tegen hooikoorts vermoeidheid

Slaapklachten Tips

2 min leestijd

Hooikoorts (of allergische rhinitis) is uw lichaam dat reageert op stuifmeel dat loskomt van sommige grassen, planten en bomen die in bloei staan. Een andere benaming voor stuifmeel is pollen. De pollen periode start in de lente, wanneer het weer mooier en droger wordt. U heeft last van hooikoorts bij het ervaren van niezen/jeukende neus, loopneus, branderige, jeukende of brandende ogen, keelpijn, kriebelhoest, hoofdpijn of vermoeidheid.

Hooikoorts vermoeidheid valt hier ook onder. De vermoeidheid is deels te wijten aan een slaaptekort door uw loopneus, niezen en branderige ogen. In dit artikel geven wij u 5 tips om beter te slapen met hooikoorts.

Tip 1: Houd uw slaapkamer pollenvrij

U kunt kunt uw slaapkamer (deels) pollenvrij maken door voor het slapen te douchen en vervolgens uw haar te kammen. Dit voorkomt dat de pollen op uw hoofdkussen terecht komen. Doe uw kleding meteen in de was en laat deze niet in de slaapkamer liggen. Omdat pollen aan uw kleding kleven kunt u het beste in een andere kamer omkleden.

Tip 2: Zorg voor een extra hoofdkussen

In een liggende houding gaat uw neus meer dichtzitten. Uw neus verstopt doordat er meer bloed van uw hoofd naar uw neusschelpen stroomt. Door een extra kussen onder uw hoofd te plaatsen ligt u hoger waardoor u meer lucht krijgt. Het is belangrijk dat het hoofdkussen uw nekwervels ondersteund.

Tip 3: Gebruik een vochtig washandje

Uw ogen zijn geïrriteerd door de pollen. Dit zorgt voor een branderig en jeukend gevoel. Door in uw ogen te wrijven maakt u het gevoel erger en vergroot u de kans op ontsteking en irritatie. Leg een vochtig washandje op uw ogen voor verlichting.

Tip 4: Slaap met de ramen dicht

Ook door uw slaapkamerraam komen pollen binnen. Houd uw slaapkamerraam zo veel mogelijk dicht om te voorkomen dat de pollen naar binnen komen. Wilt u toch even uw slaapkamer luchten? U kunt dit het beste in de ochtend doen, dan zitten er minder pollen in de lucht.

Tip 5: Geen huisdieren in de slaapkamer

Het is af te raden om uw huisdieren in het pollenseizoen op uw slaapkamer te laten. Wanneer uw kat of hond overdag buiten rondloopt blijven er pollen in hun vacht hangen. Houd uw deur dicht om te zorgen dat er zo min mogelijk pollen in uw slaapkamer komen.

Onze slaapadviseurs helpen u graag bij het vinden van het juiste slaapsysteem voor u. Ontvang vrijblijvend advies!

Maak een vrijblijvende afspraak.

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom werken wij alleen op afspraak. U bent van harte welkom in ons slaapadviescentra in Uden en Rotterdam. Ook komen wij graag bij u aan huis om u te voorzien van een vrijblijvend advies en een kennismaking met Aldenhuijsen Slaapsystemen. Dit advies is volledig kosteloos en u steekt er altijd iets van op. Geen verplichtingen, geen verborgen kleine lettertjes.

Een afspraak inplannen

Onze adviseurs

nemen graag de tijd voor u.

Kosteloos

& vrijblijvend

Maak kennis

met alle opties

13 minuten geleden is de laatste afspraak met een adviseur ingepland.