leveringen en afspraken zijn volgens RIVM richtlijnen

Meer weten? 0800 - 400 1010 Contact

Slapen met Ipijn in de heup of benen

Aldenhuijsen > Veelvoorkomende klachten > Pijn in heupen of benen

Voorkom opstaan met pijnlijke heupen of benen

Slapen met pijn in een heup of been kan enorm vervelend zijn. In sommige gevallen kunt u er zelfs ‘s nachts last van hebben. Wist u dat de oorzaak bij pijn in het been en de heup in de meeste gevallen niet vanuit het been of de heup zelf komen? We leggen het op deze pagina aan u uit. Wat uw situatie ook is, onze slaapadviseurs gaan graag met u het gesprek aan om uw pijn in uw heup of been zoveel mogelijk te verhelpen. De eerste stap is om inzicht te krijgen in uw huidige slaapsituatie.

Oorzaak van been- en heupklachten

De meest voorkomende oorzaken van pijn in het been komen vaak niet vanuit het been zelf. De been- en heupklachten komen namelijk vaak voort uit een te hoge druk op uw bekken of door lage rugpijn. Daarom is het verstandig om uw gehele lichaam en slaappatroon te evalueren. Verschillende aandoeningen aan de benen, het heupgewricht of het weefsel er omheen kunnen uw nachtrust flink verstoren. Pijn in de heupen die alleen bij het in bed liggen optreedt kan een teken zijn van een te zacht matras. Heeft u alleen ‘s nachts pijn in uw benen? Dan kan het matras juist weer te hard zijn waardoor het uw benen als het ware afknelt. Tijdens een inventarisatiegesprek zal een adviseur samen met u uw huidige slaapsituatie en toekomstige behoeftes in kaart brengen, zodat het beste slaapsysteem voor u wordt gecreëerd.

Pijn in heupen bij slapen op de zij

Wanneer u last heeft van uw heup bestaat er met name pijn rondom de trochanter major, de botknobbel aan de zijkant van uw heup. Ook kan de pijn zich iets verder naar beneden aan de zijkant van uw bovenbeen bevinden. De pijn treedt meestal op wanneer er druk op de zijkant van uw heup ligt, zoals bij het slapen op de zij, wat uw nachtrust kan verstoren. Echter wordt slapen op de zij geadviseerd als beste slaaphouding, hoe komt het dan dat u hier last van ervaart? Veel volwassenen ervaren dezelfde klacht en dit komt vaak door een verkeerd afgestemd slaapsysteem. Het is belangrijk dat een slaapsysteem compleet afgestemd wordt op uw lichaam, slaaphouding en behoeften. Voor een zijslaper is het bijvoorbeeld belangrijk dat het matras drukverlagend is, zodat uw heupen wat wegzakken en er minder druk ontstaat waardoor uw gewrichten alle ruimte krijgen.

Voorkom pijn in heupen en benen bij het liggen

Heeft u last van uw heupen of benen? Dan is het van belang dat u regelmatig van houding wisselt. Zo houdt u uw gewrichten en spieren soepel. Een slechte slaaphouding kan pijn in de heupen of benen verergeren. Niet alleen op de korte, maar ook op de lange termijn. We adviseren u dan ook om op korte termijn een vrijblijvende afspraak in te plannen in de hoop uw slaapklachten te kunnen minimaliseren. Onze specialisten helpen u graag een slaapsysteem op maat samen te stellen. Beter slapen begint namelijk bij het leren kennen van uw ideale slaaphouding. We geven u ook graag meer tips voor heup- en beenklachten.

De werkwijze van Aldenhuijsen Slaapsystemen

Ons ervaren team gebruikt de kennis van al ruim 30 jaar slaapervaring en de wetenschap van de universiteit van Leuven, om voor u een slaapsysteem op maat te creëren. Dit doen we door een uitgebreid inventarisatiegesprek, waarbij we uw wensen, behoeftes en uw klachten van uw pijn in uw heup of been in beeld brengen. Daarnaast denken we ook alvast mee over de toekomst. Onze adviseurs zullen in goed overleg kijken of Aldenhuijsen Slaapsystemen een passende oplossing voor u heeft. Dit alles met als resultaat dat 98% van onze klanten minder klachten ervaart na gebruik van ons nieuwe slaapsysteem. Hier eindigt het voor ons echter niet, ook na levering blijven wij onze uiterste best doen voor uw optimale slaapbeleving.

Hoe is uw slaapsituatie? Maak de gratis slaaptest.

Benieuwd naar uw huidige slaapsituatie? Vul de gratis slaaptest in en ontvang vrijblijvend persoonlijk slaapadvies van de slaapspecialisten van Aldenhuijsen Slaapsystemen.

Maak de gratis slaaptest

Ontvang vrijblijvend

slaapadvies van onze adviseurs

Uw slaapsituatie

direct in beeld

Persoonlijk

advies op u afgestemd

Direct advies op maat?

Wanneer u last heeft van been- en heupklachten, dan doet u er verstandig aan om een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze slaapadviseurs in te plannen. In dit gesprek brengen we uw huidige slaapsituatie in beeld, bespreken we uw toekomstige behoeftes en krijgt u vervolgens een slaapadvies op maat.

Plan een vrijblijvende afspraak in

Bel: 0800 400 10 10

Het beste bed bestaat niet, het beste slaapsysteem voor u wel.

  • Al ruim 30 jaar de specialist in op maat gemaakte slaapsystemen
  • Eerst een goed gesprek, daarna de beste slaapoplossing voor u
  • Diverse slaapadviescentra en thuisadvies
  • 90 dagen slaapgarantie*
  • Gemakken voor nu en later, met het allermooiste design
  • Gratis terugname van uw oude bed

13 minuten geleden is de laatste afspraak met een adviseur ingepland.