leveringen en afspraken zijn volgens RIVM richtlijnen

Meer weten? 0800 - 400 1010 Contact

PIJN IN HEUPEN OF BENEN bij het slapen?

Voorkom opstaan met pijnlijke heupen of benen

Slapen met pijn in een heup of been kan enorm vervelend zijn. In sommige gevallen kunt u er zelfs ‘s nachts last van hebben. Wist u dat de oorzaak bij pijn in het been en de heup in de meeste gevallen niet vanuit het been of de heup zelf komen? We leggen het op deze pagina aan u uit. Wat uw situatie ook is, onze slaapadviseurs gaan graag met u het gesprek aan om uw pijn in uw heup of been zoveel mogelijk te verhelpen.

Ontvang 10 tips voor een betere nachtrust.

Aldenhuijsen helpt al meer dan 30 jaar bij slaapklachten. Ook voor u hebben we een slaapsysteem op maat dat u weer laat genieten van de nachtrust. Zo staat u fitter op en haalt u meer uit uw dag. Bij goed slapen komt veel kijken. Daarom geven we u graag deze 10 tips om beter te slapen. Download vandaag nog!

Vraag 10 tips voor een betere nachtrust aan

Krijg direct tips

in uw mailbox

Oorzaken

die uw nachtrust kunnen verstoren

Sta ook fit op

en geniet van uw dag

Oorzaak van been- en heupklachten

De meest voorkomende oorzaken van pijn in het been komen vaak niet vanuit het been zelf. De been- en heupklachten komen namelijk vaak voort uit een te hoge druk op uw bekken of door lage rugpijn. Daarom is het verstandig om uw gehele lichaam en slaappatroon te evalueren. Verschillende aandoeningen aan de benen, het heupgewricht of het weefsel er omheen kunnen uw nachtrust flink verstoren. Pijn in de heupen die alleen bij het in bed liggen optreedt kan een teken zijn van een te zacht matras. Heeft u alleen ‘s nachts pijn in uw benen? Dan kan het matras juist weer te hard zijn waardoor het uw benen als het ware afknelt. Tijdens een inventarisatiegesprek zal een adviseur samen met u uw huidige slaapsituatie en toekomstige behoeftes in kaart brengen, zodat het beste slaapsysteem voor u wordt gecreëerd.

Pijn in heupen bij slapen op de zij

Wanneer u last heeft van uw heup bestaat er met name pijn rondom de trochanter major, de botknobbel aan de zijkant van uw heup. Ook kan de pijn zich iets verder naar beneden aan de zijkant van uw bovenbeen bevinden. De pijn treedt meestal op wanneer er druk op de zijkant van uw heup ligt, zoals bij het slapen op de zij, wat uw nachtrust kan verstoren. Echter wordt slapen op de zij geadviseerd als beste slaaphouding, hoe komt het dan dat u hier last van ervaart? Veel volwassenen ervaren dezelfde klacht en dit komt vaak door een verkeerd afgestemd slaapsysteem. Het is belangrijk dat een slaapsysteem compleet afgestemd wordt op uw lichaam, slaaphouding en behoeften. Voor een zijslaper is het bijvoorbeeld belangrijk dat het matras drukverlagend is, zodat uw heupen wat wegzakken en er minder druk ontstaat waardoor uw gewrichten alle ruimte krijgen.

Voorkom pijn in heupen en benen bij het liggen

Heeft u last van uw heupen of benen? Dan is het van belang dat u regelmatig van houding wisselt. Zo houdt u uw gewrichten en spieren soepel. Een slechte slaaphouding kan pijn in de heupen of benen verergeren. Niet alleen op de korte, maar ook op de lange termijn. We adviseren u dan ook om op korte termijn een vrijblijvende afspraak in te plannen in de hoop uw slaapklachten te kunnen minimaliseren. Onze specialisten helpen u graag een slaapsysteem op maat samen te stellen. Beter slapen begint namelijk bij het leren kennen van uw ideale slaaphouding.

Direct advies op maat?

Wanneer u last heeft van been- en heupklachten, dan doet u er verstandig aan om een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze slaapadviseurs in te plannen. In dit gesprek brengen we uw huidige slaapsituatie in beeld, bespreken we uw toekomstige behoeftes en krijgt u vervolgens een slaapadvies op maat.

Plan een vrijblijvende afspraak in

Bel: 0800 400 10 10

Het beste bed bestaat niet, het beste slaapsysteem voor u wel.

  • Al ruim 30 jaar de specialist in op maat gemaakte slaapsystemen
  • Eerst een goed gesprek, daarna de beste slaapoplossing voor u
  • Diverse slaapadviescentra en thuisadvies
  • 90 dagen slaapgarantie*
  • Gemakken voor nu en later, met het allermooiste design
  • Gratis terugname van uw oude bed