leveringen en afspraken zijn volgens RIVM richtlijnen

Meer weten? 0800 - 400 1010 Contact

Een seniorenbed kopen: waar moet u op letten?

Wanneer u zich gaat oriënteren voor een seniorenbed voor uzelf of voor een dierbare stelt u zichzelf waarschijnlijk de volgende vraag. Waar moet een seniorenbed aan voldoen? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Tijdens een kennismaking wordt uw persoonlijke slaapsituatie in kaart gebracht. Met deze informatie wordt advies gegeven over de functionaliteiten van het slaapsysteem. Zo weet u precies waar u op moet letten bij het kopen van een seniorenbed. U kunt zich van te voren een aantal vragen stellen.

Senioren bed

Moet het slaapsysteem in hoogte verstelbaar zijn?

  • Kan ik van een 2-persoonsbed later een 1-persoonsbed maken?
  • Welk matras is voor mij geschikt?
  • Moet de bodem elektrisch verstelbaar zijn?
  • Heeft het seniorenbed de uitstraling van een regulier bed?
  • Is het mogelijk om extra hulpmiddelen toe te voegen, zoals een bedpapegaai?\

Waar moet een seniorenbed aan voldoen?

Het is verstandig om vooraf in kaart te brengen of er gezondheidsklachten zijn die invloed hebben op uw nachtrust. Heeft u last van rugklachten dan zorgen de slaapspecialisten er voor dat er wordt gelet op een matras met een goede ondersteuning. Moeite met in- en uitstappen? Dan wordt u geadviseerd te kijken naar een hoog laag seniorenbed met een extra functionaliteit om het bed elektrisch te verstellen. Iedere slaapsituatie is anders en vraagt om persoonlijk advies van een van onze slaapspecialisten.

Kwaliteit en ondersteuning

De prijzen van een seniorenbed lopen online flink uiteen. Hiermee dient u rekening te houden. Let er op dat de kwaliteit niet ten koste gaat van de prijs. Naast de extra functionaliteiten van een slaapsysteem is ondersteuning en comfort net zo belangrijk. Een comfortabel bed is essentieel voor een goede nachtrust waardoor u weer uitgerust aan de dag kunt beginnen.

Om aan een hoge kwaliteit te voldoen moet het seniorenbed bestaan uit een stabiele frame en de juiste kwaliteit matras. Wanneer u last heeft van klachten is het is niet de bedoeling dat deze klachten verergeren doordat een matras zijn kwaliteit verliest. Of dat er na enige tijd mankementen ontstaan aan het slaapsysteem. Een seniorenbed moet veilig en comfortabel aanvoelen. U heeft bij Aldenhuijsen Slaapsystemen de keuze tussen een boxspring en een ledikanten slaapsysteem. Welk type het best bij uw voorkeuren past brengen we in kaart tijdens een kennismaking.


Verstelbaar seniorenbed

Heeft u moeite met in- en uitstappen? Dan moet uw seniorenbed voldoen aan een hoog laag slaapsysteem. Een hoog laag bed is in hoogte verstelbaar naar wens. U heeft minder of geen hulp meer nodig bij het in- en uitstappen. Hiernaast geeft een hoog laag bed u de mogelijkheid om eenvoudig het bedlinnen te verschonen zonder uw rug te belasten. Tevens zijn seniorenbedden op wielen ook zeer geschikt voor het verschonen van uw bedlinnen. Een deelbaar bed kunt u gemakkelijk uit elkaar rijden waardoor u het bed makkelijk kunt verschonen. Ook kunt u eenvoudig onder het bed schoonmaken. Het ideale seniorenbed voldoet ook aan een elektrisch verstelbaar slaapsysteem. De rugleuning en het voeteneinde kunt u hiermee verstellen met één druk op de knop.

Het ideale seniorenbed voor nu en later

Hoe uw ideale seniorenbed eruit ziet is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke slaapsituatie en voorkeuren. Hierbij moet u niet alleen uw huidige situatie in kaart brengen, maar nadenken over uw toekomst. Wellicht heeft u behoefte aan een zorgbed met extra functionaliteiten en wilt u hier iets eerder gebruik van maken. De mogelijkheden brengen we graag met u in kaart zodat we persoonlijk advies kunnen geven.

Ontvang de gratis brochure seniorenbed.

De brochure bevat alle informatie over een seniorenbed en een greep uit onze collectie bedden.

Vraag de brochure aan

Alle informatie

over een seniorenbed

Maak kennis

met onze producten

Direct ontvangen

in uw mailbox

19 minuten geleden is de laatste afspraak met een adviseur ingepland.