leveringen en afspraken zijn volgens RIVM richtlijnen

Meer weten? 0800 - 400 1010 Contact

(Anti) Trendelenburg bed

Aldenhuijsen > Slaapsystemen > (Anti) Trendelenburgbed

Bedden met een (anti) Trendelenburgfuntie

Naast onze hoog laag bedden die in de hoogte verstelbaar zijn, kunnen we onze slaapsystemen uitrusten met een Trendelenburg functie of Anti-Trendelenburg functie. Met deze unieke constructie kantelt u het bed gemakkelijk achterover of juist voorover. Dit kan bij sommige lichamelijke aandoeningen de klachten verlichten.

Al vele jaren hebben wij vele klanten op weg mogen helpen naar een op maat gemaakt (anti-)Trendelenburg slaapsysteem.

Wat is een (anti) Trendelenburg functie?

Oorspronkelijk komt de term Trendelenburg van de Duitse chirurg Friedrich Trendelenburg. De Trendelenburg functie zorgt ervoor dat het slaapsysteem iets naar voren of achteren is gekanteld. Met de Trendelenburg functie van Aldenhuijsen Slaapsystemen kunt u het gehele slaapsysteem in de voor u gewenste hoek kantelen. Wanneer u in Trendelenburg ligt, dan krijgt u een betere doorstroming van uw bloed richting hart en hersenen. Bij de anti-Trendelenburg functie ligt het slaapsysteem juist andersom. Uw benen liggen juist lager dan uw hoofd, waardoor de bloedsomloop naar uw onderste ledematen wordt verbeterd.

Hoe werkt de (anti-)Trendelenburg functie?

De (anti-)Trendelenburg functie werkt door twee afzonderlijke motoren in het slaapsysteem. Met een afstandsbediening kunnen deze eenvoudig bediend worden. Het slaapsysteem zal langzaam voorover of achterover kantelen. Doordat de kanteling langzaam gebeurt is deze functie uiterst veilig.

Wanneer heb ik de Trendelenburg functie nodig?

  • Voor een betere doorbloeding van de hersenen en het hart

Doordat het bovenlichaam lager ligt dan de benen zorgt de Trendelenburg functie voor een betere bloeddoorstroming richting de hersenen en het hart.

  • Voor patiënten met een chiari malformatie (een aangeboren afwijkende ligging van de hersenen)

Bij deze aandoening ligt het onderste stukje van de kleine hersenen niet meer in de schedel, maar reikt tot in het wervelkanaal. In de Trendelenburg functie krijgt dit gebied de kans om zelf terug te zakken in de schedel.

Wanneer heb ik de anti-Trendelenburg functie nodig?

  • Bij kortademigheid

De anti-Trendelenburg functie is een goede positie om de voorziening van zuurstof naar de longen te verbeteren. 

  • Bij maagzuurklachten

Het brandend maagzuur kan niet snel terug in de slokdarm lopen als de slokdarm hoger ligt dan de maag.

  • Voor een betere doorbloeding van de onderste ledematen

Doordat de benen lager liggen dan de rest van het lichaam ontstaat er een betere doorbloeding in de onderste ledematen.

Meer weten over de (anti-) Trendelenburg functie?.

In ons magazine komt u alles te weten over bedden met een (anti-)Trendelenburg functie. En nog veel meer. We sturen ‘m graag kosteloos naar u op!

Download het gratis magazine

Maak kennis

Met onze producten

Gratis thuisbezorgd

of te downloaden

Al 6700 x

Verstuurd

Direct advies op maat?

Is uw huidige slaapsituatie aan verbetering toe? Onze vriendelijke medewerkers delen hun kennis over de perfecte slaapomgeving graag met u. Laat één van onze ervaren slaapspecialisten u direct adviseren. In alle rust, want we hebben de tijd. Een goed advies begint met het in kaart brengen van uw huidige slaapsituatie. Aangevuld met uw wensen komen wij tot een advies op maat. Voor nu en later.

Bel: 0800 400 10 10

Het beste bed bestaat niet, het beste slaapsysteem voor u wel

Maak een vrijblijvende afspraak.

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom werken wij alleen op afspraak. U bent van harte welkom in ons slaapadviescentra in Uden en Rotterdam. Ook komen wij graag bij u aan huis om u te voorzien van een vrijblijvend advies en een kennismaking met Aldenhuijsen Slaapsystemen. Dit advies is volledig kosteloos en u steekt er altijd iets van op. Geen verplichtingen, geen verborgen kleine lettertjes.

Een afspraak inplannen

Onze adviseurs

nemen graag de tijd voor u.

Kosteloos

& vrijblijvend

Maak kennis

met alle opties

9 minuten geleden is de laatste afspraak met een adviseur ingepland.