leveringen en afspraken zijn volgens RIVM richtlijnen

Meer weten? 0800 - 400 1010 Contact
matras-van-aldenhuijsen

Terug naar kennisbank

Zo kiest u het juiste matras

Medische opties Slaapklachten Tips

5 min leestijd

Bent u op zoek naar een nieuw matras? Dan is het belangrijk dat u het juiste matras aanschaft. Temeer omdat u de komende jaren elke nacht op dit matras doorbrengt. In de praktijk blijkt dat veel mensen het lastig vinden om het perfecte matras te vinden. Logisch, want er zijn zoveel type matrassen en ieder lichaam is anders.

Welke soorten matrassen zijn er

Er zijn qua materialen verschillende soorten matrassen, zoals:
✔ Latexmatrassen
✔ Pocketverenmatrassen
✔ Traagschuimmatrassen
✔ Koudschuimmatrassen

Aldenhuijsen Slaapsystemen kan alle type matrassen aan u leveren. Belangrijker nog dan de samenstelling van het matras, is dat het juiste matras voor u wordt aangemeten. Het is daarom niet aan te raden om via internet op basis van de ‘product eigenschappen’ een matras te kopen. De slaapadviseurs van Aldenhuijsen Slaapsystemen zorgen er middels een inventarisatie voor dat er een ‘matrassenprofiel’ wordt geschetst, totdat er een matras wordt aangemeten wat perfect bij uw situatie past.

Last van transpiratie

Zeker in de zomermaanden als het warmer wordt, kan de transpiratie flink toenemen. Transpireren in bed is heel normaal, maar badend in het zweet wakker worden is erg vervelend. In de praktijk blijkt dat veel mensen een te warm matras hebben aangeschaft. En dat is zonde, omdat dit tegenwoordig helemaal niet meer zo hoeft te zijn.

Rug-, schouder- en nekklachten door uw huidige matras

Velen van ons worden iedere morgen met fysieke klachten wakker. Denk bijvoorbeeld aan rug-, schouder- en nekklachten. Met het goede matras (en kussen) worden deze klachten opgelost. Hoewel rugklachten vaak ontstaan door een verkeerde houding, overbelasting, een medische aandoening of stress, kunnen matrassen rugklachten beïnvloeden. De juiste matrassen kunnen de rugpijn verlichten, terwijl slechte matrassen het juist erger kunnen maken. Daarom is het belangrijk een slaapoplossing te kiezen die goed bij uw lichaam past. Het begint allemaal bij de juiste ondersteuning door een goede drukverdeling. Er is een verschil in het beste matras voor lage rugpijn, zoals hernia en spit, pijn in de hele rug door bijvoorbeeld reuma of pijn in de schouders of nek. Elke klacht vraagt om een ander soort ondersteuning.

Parkinson, reuma, rusteloze benen en andere klachten

Juist wanneer u last heeft van Parkinson, Reuma, hernia en andere klachten, is het belangrijk dat uw matras voor de benodigde ondersteuning zorgt. Wat al deze klachten met elkaar overeenkomstig hebben, is dat een goede houding erg belangrijk is. De benodigde ondersteuning is afhankelijk van uw klacht en uw persoonlijke voorkeur. Doordat het belangrijk is om ‘s nachts tot rust te komen, is het niet raadzaam om op ‘een standaard’ matras te slapen. Veel lichamelijke klachten, kunnen u namelijk ‘s nachts uit uw slaap houden. Dit kan er in resulteren dat u te maken krijgt met een aanhoudende vermoeidheid, vergeetachtigheid en problemen met uw concentratie. Pijn en slaap vormen een negatieve spiraal: hoe slechter u slaapt, hoe meer pijn er ontstaat.

Langdurig in bed? Overweeg een zorgmatras

Een zorgmatras is speciaal ontwikkeld voor mensen die door lichamelijke klachten of ziekte langdurig in bed liggen. Zorgbedden zijn extra hygiënisch, waterdicht, en houden huisstofmijt en andere allergenen buiten de deur. Toch is zo’n zorgmatras ademend, wat bijdraagt aan een fris gevoel in bed.

Zo vind je het perfecte matras, maar let op….

Met zoveel keuzes is het enorm lastig om het juiste matras te kopen. En dat terwijl de aanschaf van het juiste matras enorm belangrijk is: één derde van uw leven brengt u op uw bed door. Maar let op: met alleen een matras bent u vaak goed geholpen, maar voor de allerbeste nachtrust is het goed om uw totale bed volledig op uw lichaam af te stemmen. Zo hebben de lattenbodem, het kussen en andere opties een grote invloed op uw slaapcomfort.

Vraag ons gratis magazine aan.

In ons gratis magazine maak je kennis met onze unieke werkwijze, de verschillende veiligheidsopties en een greep uit ons assortiment aan boxsprings en ledikanten.

Download het gratis magazine

Maak kennis

Met onze producten

Gratis thuisbezorgd

of te downloaden

Al 6700 x

Verstuurd

Tip: Koop uw nieuwe matras op een andere manier

Ons ervaren team gebruikt de kennis van al ruim 30 jaar slaapervaring en de wetenschap van de universiteit van Leuven, om voor U een slaapsysteem op maat te creëren.  Dit doen we door een uitgebreid inventarisatiegesprek, waarbij we uw wensen, behoeftes en eventuele klachten in beeld brengen. Daarnaast denken we ook alvast mee over de toekomst. Onze adviseurs zullen in goed overleg kijken of Aldenhuijsen Slaapsystemen een passende oplossing voor u heeft. Dit alles met als resultaat dat 98% van onze klanten minder klachten ervaart na gebruik van ons nieuwe slaapsysteem. Hier eindigt het voor ons echter niet, ook na levering blijven wij onze uiterste best doen voor uw optimale slaapbeleving.

Maak in 2 minuten alvast kennis met Aldenhuijsen Slaapsystemen

Hoe is uw slaapsituatie? Maak de gratis slaaptest.

Benieuwd naar uw huidige slaapsituatie? Vul de gratis slaaptest in en ontvang vrijblijvend persoonlijk slaapadvies van de slaapspecialisten van Aldenhuijsen Slaapsystemen.

Maak de gratis slaaptest

Ontvang vrijblijvend

Slaapadvies van onze adviseurs

Uw slaapsituatie

Direct in beeld

Persoonlijk

Advies op u afgestemd

Globale indeling vrijblijvend gratis slaapadviesgesprek

Behoefte aan een nieuw matras? Maak een vrijblijvende afspraak.

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom werken wij alleen op afspraak. U bent van harte welkom in ons slaapadviescentra in Uden en Rotterdam. Ook komen wij graag bij u aan huis om u te voorzien van een vrijblijvend advies en een kennismaking met Aldenhuijsen Slaapsystemen. Dit advies is volledig kosteloos en u steekt er altijd iets van op. Geen verplichtingen, geen verborgen kleine lettertjes.

Een afspraak inplannen

Onze adviseurs

nemen graag de tijd voor u.

Kosteloos

& vrijblijvend

Maak kennis

met alle opties

25 minuten geleden is de laatste afspraak met een adviseur ingepland.