leveringen en afspraken zijn volgens RIVM richtlijnen

Meer weten? 0800 - 400 1010 Contact
Nachtelijk zweten bij mannen

Terug naar kennisbank

Nachtelijk zweten bij mannen: hoe komt dit?

Slaapklachten Tips

2 min leestijd

Iedereen zweet heel de dag door, ook ‘s nachts. De een zal meer zweten dan de ander. Over het algemeen hebben mannen meer last van (overmatig) nachtelijk zweten dan vrouwen die dit met name in de menopauze kunnen ervaren. Nachtelijk zweten kan leiden tot slaapproblemen. Het is goed om te weten waar het vandaan komt en wat je kunt doen om het nachtzweten te verminderen.

Nachtelijk zweten

Iedereen transpireert. We zweten zodat de warmte in ons lichaam gereguleerd wordt. Bij nachtzweten zweet je overmatig in de nacht. Hierbij kunt u ‘s nachts wakker worden waarbij u aan het rillen bent en uw nachtkleding en beddengoed nat is van het (koud) zweet. Uit onderzoek blijkt dat iemand tijdens een gemiddelde nacht een kwart liter aan zweet kan verliezen.

Wat is de oorzaak van nachtzweten

Er zijn verschillende oorzaken waardoor u overmatig last hebt van nachtelijk zweten. Denk aan:

Nachtelijk zweten is heel normaal. U kunt uw huisarts raadplegen wanneer u de oorzaak wilt achterhalen. Ook wanneer u het vermoeden heeft dat uw nachtzweten door een ziekte wordt veroorzaakt, of na het innemen van een bepaald medicijn. Wilt u meer advies? Plan dan een afspraak in met onze slaapadviseurs.

Maak een vrijblijvende afspraak.

Wij nemen graag de tijd voor u. Daarom werken wij alleen op afspraak. U bent van harte welkom in ons slaapadviescentra in Uden en Rotterdam. Ook komen wij graag bij u aan huis om u te voorzien van een vrijblijvend advies en een kennismaking met Aldenhuijsen Slaapsystemen. Dit advies is volledig kosteloos en u steekt er altijd iets van op. Geen verplichtingen, geen verborgen kleine lettertjes.

Een afspraak inplannen

Onze adviseurs

nemen graag de tijd voor u.

Kosteloos

& vrijblijvend

Maak kennis

met alle opties

17 minuten geleden is de laatste afspraak met een adviseur ingepland.